maanantai 4. huhtikuuta 2022

"Rakastin sinua kuin järjetön...."

Nyt kun Sunrise Avenue-yhtye lopettaa toimintansa jäähyväiskiertueen voimin Samu Haberin ja Osmo Ikosen keskittyessän soolouriinsa on aika muistella joitakin biisejä joista yhteen viitataan otsikolla.


Fairytale Gong Bad Vesalan esittämänä coverversiona. 
Liveversio löytyy myös YouTubesta

Fairytale Gong Bad on yksi Sunrise Avenuen kappaleista jonka Samu Haber on tehnyt yhdessä Jukka Backlundin kanssa. Tästä kappaleesta tiedetään ainakin yksi englanninkielinen coverversio jonka on esittänyt Paula Vesala Vain elämää-ohjelman 10. kaudella. Mutta sitten tämän artikkelin kirjoituspäivänä muistui mieleen että tätä biisiä on esitetty aiemminkin Vain elämää-ohjelmassa jonka olin kerennyt unohtaa, tosin suomeksi sillä Olli Lindholm esitti kappaleen nimellä Tuhoutuva tarina ohjelman 6. kaudella.

Kappaleesta löytyy Fono.fi-äänitetietokannan mukaan myös pari muuta käännösversiota: Eija Kantolan Peili-albumilla nimellä Häkkilintu ja Eläkeläiset-yhtyeen huumoriversiona nimellä Elanto. 

Heartbreak century

Vain elämää-ohjelman 10. kaudella oli mukana pari rapartistia: Elastinen ja JVG-yhtyeen toinen osapuoli VilleGalle. Elastisen versiosta olen maininnut aiemmin tässä blogissa, sen sijaan VilleGallen biisiä en ole. Tutkimustyö paljasti mielenkiintoisen yksityiskohdan: VilleGallen Heartbreak century-biisissä lauletaan sekä suomeksi että englanniksi jota en tullut ajatelleeksi. VilleGalle lisäsi varmaan biisiin paljon suomenkielisiä rivejä. Hänen biisiinsä voi tutustua tarkemmin Genius.com-sivustolla. Monet lauloi Samu Haberin päivänä suomeksi

Aiheesta muualla



Lähteenä käytetty Fono.fi:n lisäksi Wikipediaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti