sunnuntai 7. marraskuuta 2021

"Kun päättyy tää muisto vain jää"

Otsikon mukaisesti yhden tunnetun käännösbiisin sanoissa on tutunkuuloinen lause. Biisin tunnetuin esittäjä on Jouko&Kosti.

Jouko&Kosti-duon alkuperäisversio lyriikkavideona

”Muisto vain jää” on Juha Vainion sanoittama suomenkielinen versio Norman Bergenin ja Shelly Coburnin kappaleesta ”Only a Fool Breaks His Own Heart”. Wikipedian mukaan Juhalla ei ollut sanoja valmiina ennen kun hän sai ne hetkessä tehtyä.

Nykyään Jouko&Kosti-duo on kuopattu mutta ennen 1990-lukua se sai ainakin pari LP-levyä tehtyä ja viimeiset keikat tehtiin satunnaisesti 80-luvulla. Jouko Saari on lopettanut musiikkiuran ja ennen eläkkeelle jäämistä hän työskenteli bussikuskina.

Muut esittäjät

Jouko&Kosti-duon jälkeen kappale on saanut muitakin esittäjiä ja levyttäjiä. Sen lisäksi että biisiä on esitetty coverbiisinä ja jopa trubaduurit sekä bilebändit ovat saattaneet myös esittää, kappaleen ovat levyttäneet uudestaan muun muassa Jarkko Ahola, Kari Tapio, Juhamatti, Harri Marstio, Markku Laamanen ja Kultakurkut-yhtye.

Myös Ressu Redford on levyttänyt kappaleen 2000-luvulla ja koska Ressu Redford oli mukana Vain elämää-ohjelman 11. kaudella kappale valikoitui Vesku Jokisen esittämäksi, tosin Veskun ohjelmassa esitettyjen biisien takana on ollut Klamydia vaikka ohjelmassa yhtyettä ei näkynyt kun joulujaksossa jossa esitettiin Joulu piritalossa

Lähteet

Muisto vain jää - Wikipedia

Fono-äänitetietokanta ja YouTube


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti