tiistai 8. kesäkuuta 2021

Totuutta ja tehtävää

Vain elämää-ohjelmassa on esitetty monenlaisia kappaleita mutta jotkut kappaleet ovat saaneet jopa yhteensä pari versiota. Tässä artikkelissa kerron muutaman esimerkin kuten Maija Vilkkumaan Totuutta ja tehtävää jonka VilleGalle esitti 4. kaudella ja Elastinen 10. kaudella.

Moni varmaan tietää Totuutta ja tehtävää-kappaleen Maija Vilkkumaan Meikit, ketjut ja yöt-albumilta. Sen musiikkivideossa Maija vaikuttaisi soittavan kitaraa ja laulavan samanaikaisesti sillä osa videosta on kuvattu Maijan keikoilla ja videon alkuosa ainakin jossain kahvilassa. Kysy.fi-sivustolla kerrotaan kappaleen taustaa hieman.

Kun vertailee Maijan alkuperäisversiota sekä Vain elämää-ohjelmassa esitettyjä versioita huomaa että kertosäkeistöstä on säilytetty lause "Ja pahimpia on aamut joiden päättymistä ei näy". VilleGallen versiossa on käytetty samplea Maijan versiosta ja lisäksi sanoitusta on hieman muutettu, sen sijaan Elastisen versiossa sävellystä on muutettu Tidon ja Elastisen johdosta ja sanoja hieman lisätty.

Toisaalta Totuutta ja tehtävää ei ole ainoa kappale joka on saanut pari kertaa käsittelyn Vain elämää-ohjelmassa.

Hollywoodista New Yorkiin

Otsikolla viittaan Sunrise Avenuen Hollywood Hills-kappaleeseen jota on esitetty sekä englanniksi Robinin ansiosta (6. kausi) että suomeksi käännettynä nimellä New York esittäjänä Maija Vilkkumaa (10. kausi). 6. kaudella Samun biiseistä puolet biiseistä esitettiin suomeksi ja puolet englanniksi, 10. kaudella Samun päivänä laulettiin enemmän suomenkielellä, esimerkiksi Elastinen esitti Forever Yours-kappaleen suomeksi käänettynä nimellä Pilasit mun elämän (alunperin 6. kaudella Forever Yoursin esitti alkuperäiskielellä eli englanniksi Laura Vuotilainen).

Jos menet pois

Jos menet pois-kappaleella on ollut pari esittäjää Vain elämää-ohjelmalla, Erin Jonne Aaronin päivänä (1. kausi) ja Chisu Suvi Teräsniskan päivänä (6. kausi). Jonne oli sentään mukana tekemässä edellä mainittua kappaletta Suville joten luultavasti oli hyvä että niin kävi.

Muuta

Anna sen soida-kappaletta on esitetty sekä 3. kaudella (Vesa-Matti Loiri) että 10. kaudella (Lauri Tähkä). Vapaa-kappaletta on 1. kauden lisäksi (esittäjänä Erin) esitetty 7. kaudella Toni Wirtasen toimesta. Toni taisi tehdä vähän niinku tribuutin itselleen sillä hän on osittain tai kokonaan edellä mainitun kappaleen takana.

Valot pimeyksien reunoilla-kappale on esitetty 7. kauden lisäksi (esittäjänä Kaija Koo) myös 11. kauden Pelastakaa Lapset-erikoisjaksolla Jannika B:n toimesta.

Saa nähdä saako jokin kappale taas uusintakäsittelyn sillä syksyllä starttaisi taas Vain elämää-ohjelman uusin kausi mutta se onkin all stars-kausi. Kaudella kun nähdään edellisiltä kausilta tuttuja artisteja kuten Jukka Poika ja Anssi Kela.

Lähteet:

Totuutta ja tehtävää-kappaleen esittäjät ja tekijätiedot Fono.fi-sivustolta (Elastisen version tekijätiedot ja VilleGallen version tiedot)

VilleGallen version sanat

https://genius.com/Elastinen-totuutta-ja-tehtavaa-vain-elamaa-kausi-10-lyrics

Wikipedia-artikkelit Vain elämää-ohjelmasta

Edit: Anna Abreu (eli nykyiseltä artistinimeltään ABREU) esitti Vain elämää-ohjelmassa kolmannen kerran Jos menet pois-kappaleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti