perjantai 21. toukokuuta 2021

"Tunnetko tään rakkauden?"

Moni varmasti tietää kyseisen kappaleen Leijonakuningas-elokuvasta vuodelta 1995 mutta kuinka moni tietää sen olleen alun perin Elton Johnin kappale? Tekijätiedoista se käy ilmi.



Kappale Kirkkoveneen ja Lunán esittämänä

Sattumalta löysin pari Tunnetko tään rakkauden-nimistä kappaletta Fono.fi-sivuston kautta. Niitä yhdistää se että kappaleen alkuperäisversio on Elton Johnin Can you feel the love tonight ja kääntäjä on Pekka Lehtosaari.

Leijonakuningas-elokuvaa alun perin tehdyssä käännösversiossa laulaa periaatteessa Simba ja Nala, loppuosan puolestaan Timon ja Pumba. Yhden nettisivuston mukaan Anneli Saaristo olisi esittänyt sen vaikka alunperin luulin sen olevan Arja Korisevan heiniä. Myös Annimaria Rinne ja Paavo Kerosuo mainitaan kappaleen esittäjinä. Myöhemmin tämä versio on saanut muitakin esittäjiä rinnalleen, esimerkiksi viimeisimpänä punkyhtye Kirkkovene jonka laulaja Mitja Lepistö saattaa olla tuttu sekä Mikseri.netistä että Idolsin koelauluista ja kitaristi Juho Rinne taas Madcraft-yhtyeestä joka oli Uuden Musiikin Kilpailussa joitakin vuosia sitten. Version voi kuulla ylempänä olevasta videosta

Katja Karila on luultavasti muuttanut kappaleen sanoitusta hieman mikä ilmenee ainakin Youtuben kautta vaikka jotain alkuperäistä on säilytetty. Katjan versio on julkaistu Kolme toivetta-albumilla. Katjan version sanoja ei löydy netistä ainakaan vielä mutta tätä kannattaa vertailla alkuperäiseen käännöstekstiin.

Tunnetko tään rakkauden Katja Karilan esittämänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti