torstai 24. kesäkuuta 2021

"Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy"

On yksi tuottaja joka on tullut tunnetuksi Mikseri.netin kautta aikoinaan ja nykyään vaikuttaa Portion Boys-yhtyeessä muusikkona ja tuottajana. Ja se tuottaja on nimeltään Mikael Forsby jonka kautta yksi vanha klassikkobiisi on saanut pari uutta versiota: Vauhti kiihtyy.


Portion Boys feat. Matti ja Teppo: Vauhti kiihtyy

Portion Boys-version videosta käy ilmi että ihan kun Matti ja Teppo olisi jotain nukkeja auton kojelaudalla ja DJ-setin pöydällä. Versio poikkeaa alkuperäisestä niin että säkeistöt on kirjoitettu uusiksi ja luultavasti hieman myös räpätään koska yhtyeessä sekä lauletaan että räpätään, kertosäkeen laulavat Matti ja Teppo.

Mikael Forsby teki luultavasti uuden sävellyspohjan alkuperäisversion pohjalta sillä kappale on saanut myös elektropop-version jossa Matti ja Teppo laulavat kokonaan. Matin ja Tepon versio kieltämättä kuulostaa samalta kuin Portion Boysin, ainakin minun mielestä koska en huomaa mitään eroa.


Matin ja Tepon oma versio Mikael Forsbyn tuottamana 2021-versiona

Alunperin Matti ja Teppo-duo julkaisi Vauhti kiihtyy-kappaleen osana Aito tunne-albumia ja lisäksi on ollut mukana kahdella kokoelma-albumilla. Luonnollisesti kappaleen sävelsi Matti Ruohonen ja sanoitti duon pitkäaikainen yhteistyökumppani Veli-Pekka Lehto. 

Portion Boys on myös tehnyt paljon omia biisejä kuten viimeisimpänä Kyläbaari. Monet biisit on tuottanut Mikael Forsby ja Portion Boys tehnyt omat biisit itse paitsi jos biisillä on vieraillut joku laulaja kuten HesaÄijä silloin on saattanut osallistua biisintekoon mukaan.

Yhtye ei suinkaan ole ainoa joka on tehnyt coverversion Matin ja Tepon tuotannosta. Myös Sleepy Sleepers on levyttänyt duon biiseistä albumillisen verran ja lisäksi omia versioita duon kappaleista on tehnyt ainakin Jope Ruonansuu. Ensiferum-metalliyhtye teki puolestaan omalle DVD-julkaisulleen oman version Näitä polkuja tallaan-biisistä.

Edit: YouTubesta löytyy myös Matin ja Tepon oma musiikkivideo Vauhti kiihtyy-kappaleen uudesta versiosta jossa näkyy lentokoneita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti