tiistai 31. elokuuta 2021

Savuna ilmaan

"Haihtua savuna ilmaan" on sanonta jolla tarkoitetaan katoamista jonnekin. Savuna ilmaan on myös biisinnimi joka on tullut ainakin minulle tutuksi Ilpo Kaikkosen tekemänä rakkauslauluna. 


Ilpo Kaikkosen Savuna ilmaan livevideona Baanajameista

Ilpo Kaikkosen Savuna ilmaan-kappaleen lisäksi sanapari löytyy biisinnimenä myös muun muassa 313-yhtyeeltä, Eppu Normaalilta, Antti Tuiskulta ja Eppu Normaalilta. Lisäksi Kilpi-yhtyeeltä löytyy myös Savuna ilmaan joka on myös tullut tutuksi minulle.

Biiseissä on varmasti eroja, esimerkiksi 313-yhtyeen biisistä löytyy lause "Savuna ilmaan ja tuhkana takaisin". Kilpi-yhtyeen biisissä kertojahahmo kohtaa jonkun henkilön mutta sitten se katoaa jonnekin.

Muutama Idols-tuttu

Kuinkahan moni muistaa Ilpon lisäksi myös Antti Tuiskun ja Anni Lahen Idolsista? Anni Lahelta löytyy myös omaa käsialaa oleva Savuna ilmaan-kappale.
Antti Tuiskun Savuna ilmaan on varmasti jonkun muun tekemä.

Molemmat löytyvät myös Spotifysta ja muista musiikkipalveluista, myös YouTubesta saattaa löytyä (ainakin Ilpon Savuna ilmaan on YouTubessa mutta kappaleesta löytyy sieltä kautta myös livevetoja joista yksi on ylempänä).

"Savuna ilmaan" sanoissa

Google-haun mukaan "Savuna ilmaan" löytyy myös joidenkin biisien sanoista, esimerkiksi Apulannan Hiekka-kappaleesta löytyy lause "Savuna ilmaan ei voi estää".

Samalla huomaan että itseänikin tuo sanapari alkoi myös viehättää joten tein joku aika sitten pöytälaatikkoon sanoituksen nimeltään Ihmisvirta. 

Yhteenveto

Kun etsii biisejä jossa "Savuna ilmaan" on joko biisinnimenä tai lainina jossain biiseissä, ainakin Fono.fi-sivusto löysi seitsemän biisiä joista suurimman osan mainitsin esimerkkeinä. Google-haun kautta löytyy useammankin biisin sanoitus nimellä Savuna ilmaan. Spotify löytää myös joitakin biisejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti