tiistai 13. marraskuuta 2018

Parivaljakko biisin nimenä

Parivaljakko on sanana mielenkiintoinen siinä mielessä että sillä sanalla tiedetään ainakin yksi kappale jota ei ole välttämättä julkaistu levyllä mutta joka syntyi Salatut elämät-sarjan aikana. Mutta sennimisiä biisejä löytyy muitakin ja saattaa tulla lisää.

Moni varmaan muistaa Duo Osmon joka oli siis Ossi Puolakan ja Ismo Laitelan eli Sami Sarjulan ja Esko Koveron muodostama duo. Se duo julkaisi ainakin yhden kappaleen nimeltään Parivaljakko. Todennäköisesti se kappale löytyy ainakin Youtubesta ja lisäksi Duo Osmolla on Facebook-sivut. Mutta itse duo ei välttämättä enää esiinny sillä Sami Sarjula työskentelee nykyään pääsääntöisesti automyyjänä sekä rallikuskina ja esiintyy satunnaisesti muusikkona, tosin on tehnyt jonkin verran myös omaa musiikkia.

Olen monesti luullut kappaleen olleen keskeneräinen mutta kuten Youtubesta sai päätellä, siitä olikin olemassa kokonainen versio.

Soolotuotantoon

Mun päässäni on soinut pitkään sellainen ajatus että tekisin samannimisen biisin ihan itse. Parivaljakko-nimisiä biisejä kun on Fono-äänitetietokannan mukaan vaan pari kappaletta ja ne molemmat ovat käännösbiisejä.

Ajatus Parivaljakko-sanan käyttämisestä biisinnimenä tuli ehkä siitä että olen monesti lukenut aika paljon sarjakuvia, enimmäkseen Aku Ankka-lehtiä, taskukirjoja sekä Roope-setää. Ja aina kun olen katsonut niitä minulle oli valikoitunut niistä suosikkihahmoiksi sekä ankanpojat (Tupu, Hupu ja Lupu) että Aku Ankka ja hänen serkkunsa Touho Ankka. Toki tykkään muistakin hahmoista kuten Iines Ankasta ja Hannu Hanhesta mutta ehkä Akussa ja Touhossa viehätää lähinnä hauskuus sekä seikkailuhenkisyys etenkin kun he ovat monesti tehneet yhdessä kaikenlaista kuten toimineet agentteina sekä toimittajina. Lisäksi joskus he mokailevat aika pahasti, varsinkin Aku joka on joissakin sarjakuvissa kiusannut Touhoa kuten Satelliitisota ja Suunnannäyttäjä. Osa Akun ja Touhon yhteisistä seikkailuista on jopa monesti päättynyt siihen että Aku hermostuu Touholle ja ajaa jopa häntä takaa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti