tiistai 13. marraskuuta 2018

"Kipua, pelkään en"

"Sä oot tyttö hiljainen" tai "Mä oon poika hiljainen", näiden lauseiden taakse kätkeytyy yksi biisi josta kerron tässä artikkelissa.

Vähän aikaa sitten kuulin eka kertaa Teleksin "Tuulilasin nurkkaan"-kappaleen Spotifystä. Tämä on yksi biiseistä jota on lainattu rap-musiikissa sillä Mikael Gabriel lainasi kappaleen kertosäettä "Kipua"-kappaleeseen.

Kipua-kappaleessa vierailee Wikipedian mukaan Kristiina Brask joka esitti "Tuulilasin nurkkaan"-kappaleen Idolsissa. Todennäköisesti Kristiina lauloi kappaleen sanoituksen eri tavalla sillä kun vertailee kappaleen sanoitusta "Kipua-kappaleen tekstiin kertosäkeessä lauletaan näin:

Pelkää en siedän sitä tiedän sen
mutta kun katson sua mä olen tyttö hiljainen
Tahdon sinut vällyihini nukkumaan
ettei sulle tulis kylmä enää milloinkaan
Kipua, kipua, kipua


Sanoitus löytyy kokonaisuudeltaan täältä: https://lyrics.fi/mikael-gabriel/kipua

Lauri Tähkä esitti kappaleesta erilaisen version Vain elämää-ohjelmassa ja siitä on tallennettu nettiin sanoitus joka ei välttämättä poikkea kovin paljon Mikael Gabrielin ja Teleksin teksteistä. Sanoitus löytyy täältä: https://lyrics.fi/lauri-tahka/kipua. Teleksin alkuperäisversion takana ovat tekijät Markus Koskinen ja Pepe Johansson jotka ovat myös Teleksin perustajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti