keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Some synnyttää biisin

Olen huomannut sellaisen mielenkiintoisen asian laulunteon maailmassa: että sosiaalinen media synnyttäisi ideoita biiseille.
Tässä muutamia esimerkkejä ja ajatuksia tuosta trendistä:

Anssi Kelalta löytyy sellaiset biisit kun Ilman sua, Kuolleen miehen kitara ja Musta tuntuu multa. Niitä yhdistää se että ne ovat syntyneet Facebookin kautta.
Ilman sua-biisin syntytarina on tosin siinä mielessä mielenkiintoinen että se on syntynyt sekä Facebookissa yhden kommentin kautta että Anssi Kelan työhuoneessa etenkin kun työhuoneen ikkunasta näkyi naapurin kissa Anssin omenapuussa ja siitä se oikeastaan lähti eteenpäin. Syntytarina löytyy tarkemmin Anssin omasta blogista sekä Harhaa.com-blogisivustosta. 

Kuolleen miehen kitara-kappaleen syntytarina menee puolestaan näin:
"Kappale sai alkunsa Facebookista, jossa Anssi esitteli yhtä Martin-kitaraansa kuvan ja tekstin kanssa. Kommenttiraidalle eräs nainen havainnoi, että heillä on kotona samanlainen kitara, jota ei tosin kukaan enää soita eikä vaihda siihen kieliä, koska se on hänen edesmenneen muusikkomiehensä kitara. Anssi pyysi naista laittamaan hänelle yksityisviestiä, sillä biisin nimi ”kuolleen miehen kitara” oli välähtänyt hänelle heti mieleen. Keskustelun pohjalta syntyi hieno biisi, joka ylistää sitä, miten soittajat vaihtuvat, mutta musiikki jatkuu."

Musta tuntuu multa syntyi puolestaan Facebookin livetilassa jolloin VilleGalle vieraili Anssin kellarissa. VilleGalle ehdotti Anssille kappaleen aiheeksi mustiin pukeutumista ja kappale syntyikin vuonna 2016.

Haloo Helsinki!

Anssi Kelan lisäksi jotkut muut artistit ovat myös käyttäneet Facebookia ja muita somepalveluja hyväkseen biisinteossa, esimerkiksi Soundi-lehden mukaan Haloo Helsinki!-yhtyeellä olisi yksi biisi jonka teossa olisi käytetty Facebookissa olleita ajatuksia. En muista mistä siinä haastattelussa oli kyse mutta sellainen muistikuva minulla on ollut. Muistan nähneeni lehtijutun vuonna 2016.

Tekisinkö minäkin...?

Olen alkanut miettiä sitä tekisinkö minäkin sellaisen biisin josta inspiraatio lähtisi sosiaalisen median puolelta. Biisi-ideoita on jonkin verran muhinut siitä puolelta mutta ne ovat tällä hetkellä kehitteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti