sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Päätyö muualla, sivutyö musapuolella

Moni musiikkia työkseen tekevä ihminen varmaan haluaisi tehdä musiikista ammatin ja myös päätyön itselleen. Mutta löytyy varmasti sellaisiakin ihmisiä jotka tekevät sivutyönä musiikkia tai kirjoittavat sanoituksia. Kerron joitakin esimerkkejä tässä artikkelissa sekä omistani tulevaisuuden työkuvioistani joita olen suunnitellut.

Suomen musiikintekijät ry:n (ennen Säveltäjät ja sanoittajat Elvis) nettisivujen mukaan Markus Ahola työskentelee vielä personal trainerina vaikka hänellä on oma kotistudio Espoossa ja lisäksi hän luotsaa Chorale-yhtyettä. Lisäksi hän myös editoi ja kuvaa musiikkivideoita joista osa on ollut Choralen omia ja on tehnyt kappaleita myös iskelmäartisteille.

Tarmo Veijonen esiintyy puolestaan taiteilijanimellä Lihamestari Tarmo sillä hänen päätyönsä on ruokakaupan lihaosastolla. Lisäksi hän on tehnyt kappaleita jonkin verran myös muille ja järjestää lauluntekemisen tapahtumia. Tarmo on myös mukana Louhos-lauluntekijäkollektiivissa mm. A&R-managerina.

Stina Girs toimii päätyökseen kukkakauppiaana mutta on tehnyt musiikkia Jerkstars- ja T For Texas Holdem-yhtyeiden nimissä sekä sooloartistina. Stina on toiminut soolouralla enimmäkseen sanoittajana. Lisäksi Stina tekee coverkeikkoja GM Bandin nimissä.

Teatteri ja musiikki

Teatterin puolella vaikuttaa nykyään myös osa lauluntekijöistä, esimerkiksi Katriina Honkanen ja Mari Rantasila ovat ehkä tunnettuja teatteri- ja elokuvaprojekteista. Mari Rantasila on soolouralla tehnyt enemmän sanoituksia mutta myös esittänyt muiden tekemiä kappaleita. Mari tunnetaan nykyään myös elokuvaohjaajana.

Moni varmaan muistaa Katriinan myös joistakin televisiosarjoista.

Oma tulevaisuus

Minäkin olen miettinyt mitä tekisin musiikkiuran rinnalla. Koska kuvataide ja teatteri tulevat ehkä olemaan minulle enimmäkseen harrastuksia vaikka olen miettinyt niiden hyödyntämistä musiikkiuralla olen miettinyt että olisinko muusikkouran lisäksi myös kirjoittaja sillä mulla on pari kirjaprojektia vielä kesken. Myös yrittäjänä oleminen on ollut haaveena.

Toisaalta nykyään tv-sarjoihin ja elokuviin otetaan mukaan myös harrastenäyttelijöitä joten kelpaisin varmasti myös niihin mukaan, esimerkiksi olen miettinyt vierailevana näyttelijänä olemista jossain tv-sarjoissa.

Päivitys: Katriina Honkanen oli tämän artikkelin kirjoituspäivänä (19.2.2017) vielä johtajana Mikkelin teatterissa ja nykyään Katriina jatkaa freenlancerina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti