lauantai 18. kesäkuuta 2016

Uusia tulokkaita tulee ja menee

Musiikin maailmaan mahtuu aina uusia kykyjä eli laulajia, lauluntekijöitä ja vielä tuottajia. Myös uusia musiikkiryhmiä.

Olen viime aikoina löytänyt uusia tulokkaita musiikkimaailmaan. Joidenkin kanssa yhteistyö kiinnostaa ja lisäksi olen joihinkin tulokkaisiin sattumalta törmännyt. Esimerkiksi olen aloittanut yhteistyön muutaman koko kansalle tuntemattoman laulajan kuten Vestan kanssa. Myös uudet säveltäjät, sanoittajat, tuottajat, äänittäjät ja miksaajat kiinnostavat minua vaikka olen kotistudiossani tehnyt uutta musiikkia ja kokeillut myös miksausta.

Uusia laulajia

Vielä koko kansalle tuntemattomien laulajien kuten Vestan lisäksi musamaailmasta löytyy sellaisia laulajia jotka ovat ponnahtaneet julkisuuteen
joko laulukilpailujen, musiikkimedioiden tai jopa tv-mainosten kautta. Lisäksi jotkut laulajat ovat saattaneet tulla julkisuuteen jopa näyttelijöinä.

Esimerkiksi Pihlaja-nimisen laulajan sinkku Flippaan soi vähän aikaan sitten Nelosella yhden televisio-ohjelman mainoksessa (ainakin pieni pätkä siitä soi).
Pihlaja opiskeli Ikaalisten artistivalmennuksessa musiikin tekemistä jolloin hän teki yhden kappaleen nimeltään "Sana vaan" Titta-nimellä. Nyt hän opiskelee toimintaterapeutiksi mutta haluaa todennäköisesti tehdä sivutyönä musiikkia kun Stara-verkkolehden mukaan Titta on harrastanut musiikkia pikkulapsesta saakka. Tällä hetkellä hän on tekemässä uusia kappaleita muiden lauluntekijöiden kanssa ja hänellä on haaveena päästä Spotifyn ykkössijalle sekä johonkin rockfestivaaliin kuten Ruisrockiin esiintymään.

Sanni tuli puolestaan tunnetuksi kirjailijana siitä kun hän voitti vuonna 2001 Napero-Finlandian sadullaan "Lintu joka halusi laulaa". Sannista olisi varmaan voinut tulla kirjailija kuten viime vuonna Viikoset-lehdessä niin sanottiin. Lisäksi vuonna 2012 hän oli näyttelijänä Miss Farkku-Suomi-elokuvassa. Nykyään hän keskittyy tekemään musiikkia niin sooloartistina kuin muille artisteille.

Eveliina Tammenlaakso ja Ellinoora Leikas ovat puolestaan liikkuneet monissa medioissa, esimerkiksi Eveliina kilpaili The Voice of Finlandin ekalla kaudella ja nykyään tekee musiikkia käyttäen artistinimenään Evelina. Evelina oli puolestaan Rumba-lehden Tulevaisuuden tusina-äänestyksessä mukana. Myös Ellinoora osallistui The Voice of Finlandiin mutta jätti sen väliin kun hänelle tuli levytyssopimus. Aluksi Ellinoora ei osallistunut biisintekoon vaikka hän halusi olla siinä mukana häneltä ilmestyi vuonna 2013 "Sellainen mies"-kappale.
Nykyään Ellinoora tekee musiikkia Väinö Walleniuksen ja Samuli Sirviön kanssa
ja lisäksi hänellä olisi halukkuutta tehdä kappaleita myös muille artisteille.

Annukka Heikkilä puolestaan tunnetaan toimittajana sekä bloggaajana, onhan Annukalla ja hänen ystävällään blogi nimeltään Mansen muijat joka tosin toimii Lily-verkkomedian omalla blogialustalla ja lisäksi hän on toimittajana Stara-mediassa. Lisäksi Annukka tuli tunnetuksi YleX:stä sillä hänen debyyttikappaleensa Seuraan sua soi vuonna 2011 YleX:n Kellari-osiossa. Annukka julkaisee musiikkia käyttäen artistinimenään omaa etunimeä.
Annukka oli myös aikoinaan mukana tekemässä Robinille Boom Kah-musiikkivideota. Hän oli sekä tuotantopäällikkö, apulaisohjaaja että näyttelijä.

Moni varmaan muistaa myös Päivisusanna Raatikaisen niin The Voice of Finlandista kuin Seinäjoen tangomarkkinoiden laulukilpailusta. Nykyään Päivisusanna tekee uutta musiikkia nimellä Päivisusanna ja on sanonut olevansa valmis tekemään kappaleita myös muille artisteille.

Uusia lauluntekijöitä

Joskus musiikkiala voi synnyttää myös uusia lauluntekijöitä, esimerkiksi tunnen Mikkelistä pari kaveria joita on alkanut kiinnostaa kirjoittaminen monessa muodossa ja olen jopa ehdottanut heille sanoittajaksi ryhtymistä.

Lisäksi olen löytänyt netistä sattumoisin sellaisia sanoittajia jotka eivät taida vielä olla tuttuja koko kansalle kuten Teija Palovaara (nykyään Lämpsä). Myös joistakin runoilijoista kuten Sini Lilja ja Hanna Lind voisi kehkeytyä sanoittajia jos heidän runoista löytyisi ideoita. Säveltäjiä puolestaan löytyy varmasti aika paljon, esimerkiksi Lari Pyykönen (joka esiintyy taiteilijanimellä Larive) ei ole taatusti vielä tuttu koko maailmalle.

Uusia tuottajia

Maailmaan ja varsinkin Suomeen on ponnahtanut myös uusia tuottajia kuten Topi Laihorinne (topi-), Johannes Naukkarinen (Jon Electra) ja Junnu Hietanen (Prozku). Toisaalta Prozku on saattanut toimia musiikkituottajana myös radio- ja televisiomedioissa kuten Radio NRJ:ssä.

Lisäksi löytyy myös tuottajakollektiiveja kuten Lope ja Kantola sekä Sima-duon jäsenet. Lope ja Kantola ovat julkaisseet ainakin yhden EP:n. Sima-duo on puolestaan julkaissut omaa popmusiikkia yhden levyn verran ja lisää musiikkia on tulossa etenkin kun yhtyeeltä ilmestyi uusi sinkku tänä vuonna. Lisäksi Sima-duon jäsenet ovat sanoneet yhdessä haastattelussa että he haluaisivat joku päivä tuottaa Kaija Koota. Lope ja Kantola varmaan myös haluaisivat samaa.

Muuta

Musiikkialalle ponnahtaa myös uusia ammattilaisia eli miksaajia ja äänittäjiä.

Lisäksi viime aikoina on perustettu myös uusia yhtyeitä kuten Karkkipäivä ja Särkyneet joiden musiikissa on punk-vaikutteita. Karkkipäivän musiikissa tosin on myös countryvaikutteita niin kun viimeisessä Sue-lehdessä on kerrottu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti