lauantai 5. joulukuuta 2015

Biisijatkumo: Nuori eläkeläinen

Mietin pitkään voiko minullakin olla Nuori eläkeläinen-niminen sanoitus kun miettii sitä että Rytmihäiriöllä on samaniminen kappale. Lisäksi Irwin Goodmanilla on kappale nimeltään Veijo - nuori eläkeläinen.
Mutta toisaalta poikkeaa Rytmihäiriön kappale hieman minun omasta sanoituksestani siinä mielessä että se on henkilökohtainen. Suunnitelmissa on tehdä siihen sävellys minun kaverini kanssa ensi vuonna. Hänen kanssa ollaan muodostamassa Empatia-nimistä duoa.

Nuori eläkeläinen-sanoituksen kirjoittamisen aloitin vuonna 2014 ja taisin vähän muokata sitä tänä vuonna 2015. Idea sanoitukseen tuli kun sain tietää että olisin varhaiseläkkeellä mikä tuntui hieman naurettavalta ajatukselta koska yleensä eläkkeelle joutuvat vanhat ihmiset. Mutta toisaalta jos äitini on kerta kertonut olleensa myös itsekin nuorena varhaiseläkkeellä niin onhan tuo ymmärrettävää.

Varhaiseläkeläisenä oleminen pistää usein minut miettimään menneisyyttäni ja varsinkin sitä että teinkö jotain oikein työkokeilu- ja työssäoppimisjaksoissa kun opiskelin vuosina 2009-2012 kotitalousyrittäjäksi. Esimerkiksi kun olin talvella 2012 työssäoppimisjaksolla päiväkoti Muksulassa siellä tuli tehtyä muutamia virheitä kuten se että unohdin vaihtaa pesuveden uuteen sen jälkeen kun olin pyyhkinyt tuolit. Ehkä en sietänyt sitä kun silloin luettiin lapsille sellaisia satuja jotka toivat lapsuudenmuistoja mieleen mikä nosti tunteet helposti pintaan.

Sitä en tiedä mitä Rytmihäiriön kappaleessa kerrotaan mutta voisin kuvitella Irwinin Veijo - nuori eläkeläinen -kappaleen liittyvän jotenkin kappaleen nimessä olevaan hahmoon.

Tosin sanoen ei kai se ole väärin jos on samanimisiä kappaleita muillakin artisteilla vaikka siitä saattaa mennä helposti sekaisin mutta voihan jonkun samanimisen kappaleen sanoitus poiketa toisesta kappaleesta hyvin. Esimerkiksi
minun tuleva Nuori eläkeläinen-kappale on enimmäkseen henkilökohtainen koska siinä pohditaan miltä tuntuisi olla eläkeläinen nuorena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti