lauantai 10. lokakuuta 2015

Nyt vähän pelleillään!

Hahmottelin tulevan reggaelevyn kansikuvaa. Voi kuitenkin olla ettei tämä ole lopullinen kansikuva etenkin kun yhtyeen nimi on lyhentynyt.
Minulla on ollut teini-iästä lähtien ollut monia musiikkiprojekteja haaveena, oli sitten kyseessä lastenmusiikkiyhtye, puoliakustinen musiikkiprojekti tai konemusiikkiyhtye. Nyt osa haaveista on toteutuneet etenkin kun päätin ruveta kokeilemaan siipiäni reggaemuusikkona. 

Idea reggaemusiikin tekemiseen lähti minun ja Ali Elkharamin juttelutuokiosta viime syyskuussa. Ali kun kertoi tehneensä yhden oman kappaleen vitsinä. Alin oma tekemä kappale Gijonin ihme on kannatuslaulu jalkapallo-maajoukkuelle ja se löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=icuXEDifVII

Siitä sain ajatuksen että miksei musiikkia voisi tehdä huumorimielessä. Siispä päädyin keksimään alter egon reggae- ja dubvaikutteisen musiikin ympärille etenkin jos esiintyisin taiteilijanimellä niin Soittorasia-yhtyeen alla kuin vierailevana laulajana joidenkin artistien levyillä. Olenkin tekemässä Soittorasian alla joitakin kappaleita joista yksi on valmis ja toinen on tekeillä. Lisäksi toivon löytyväni kokoonpanooni toisen laulajan. 

Akustista musiikkia huumorimielessä

Lisäksi olen viime aikoina seurannut Mikseri.net-ympäristössä muiden tekemisiä ja alkanut miettiä että pitäisikö laulaja-lauluntekijänä tehdä joitakin kappaleita myös huumorimielessä. Niistä kappaleista voisi muodostaa promolevyn levy-yhtiöitä varten. Mulla on alunperin ajatuksena laittaa Mikseri.netiin sellaisia kappaleita mitkä olisi tarkoitettu ainoastaan sooloalbumilleni mutta voi olla että kappaleita tuleekin enemmän.

Tosin sanoen voihan sitä useita demoja tehdä, tekihän esimerkiksi Anssi Kela sellaisia demoja jotka eivät välttämättä kelvanneet mihinkään sooloalbumiin, esimerkiksi Piilopaikka-biisi on ehdolla Suuria kuvioita-levylle muttei se kelvannut ja nykyään Anssi esittää sen livenä keikoilla. Lisäksi Anssi on esittänyt livenä Viisi vuotta-kappaletta joka oli mukana yhdellä demolevyllä. 

Lisäksi olen miettinyt että pitäisikö sooloartistina julkaista myös jokin EP-levy vaikka tekisin EP-levyjä mielummiten Tuuran ja ehkä joidenkin muiden rockyhtyeiden nimissä. Mutta eihän siitä tiedä mitä tulevan pitää.

 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti