sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Kasmir: Menestyksen ainesosat

Menestymiseen ei löydy mitään salaisuutta mutta se koostuu tietyistä asioista kuten Kasmirin Annoskateus-kirjassa on niin kerrottu.

Monet artistit ja muut tunnetut henkilöt ovat menestyneet aika hyvin, esimerkiksi artistit ovat saaneet palkintoja mm. Emma-gaalalta kuten Kasmir eli Thomas Kirjonen. Tässä kerrotaan niistä hieman tarkemmin ja samalla kerron omia henkilökohtaisia muistoja.

Anna intohimosi kohteelle kaikkesi: Minä olin lapsesta lähtien innostunut kirjoittamisesta, piirtämisestä, musiikista sekä käsitöistä. Muistan että peruskoulun aikana haaveilin rummunsoitosta ja puusepäntöistä. Laulaminen ei silloin kovin paljon kiinnostunut vaikka sitäkin opettelin. Kotona puolestaan opettelin kirjoittamaan mm. tarinoita ja reseptejä. Yläasteella opin runojen kirjoittamisesta ainakin riimittelyn. Teini-ikäisenä en muista mitään muuta tehneeni tarinoiden lisäksi kun ainakin yhden sanoituksen ja aloitin jopa silloin päiväkirjan kirjoittamisen ja nykyään teen päiväkirjamerkintöjä aika vähän.

Ja kuten kirjassa sanotaan "Intohimon kohteita pitää seurata" olen vaalinut omia intohimoja (niistä kerrotaan myöhemmin) koko elämäni aikana. 

Älä luovuta: Kirjassa oli huvittava otsikko "Älä luovuta - paitsi jos se edistää unelmaa". Voin myöntää että joskus olin vähällä luovuttaa kun mistään ei tullut yhtään mitään, esimerkiksi on monia haave-ammatteja jotka ovat jääneet toteuttamatta ja hyvä niin, sillä tavoitteena on nyt tehdä musiikista ammatti itselleni ja aina joistakin pienistä asioista luopuminen on sittemmin edistänyt unelmaa. Työmarkkinoilla on joskus käynyt kömpelösti ja olen tällä hetkellä vieläkin kuntouttavan työtoiminnan asiakkaana. 

Luovuttaminen joidenkin asioiden kohdalla on ainoa vaihtoehto matkalla kohti suurinta unelmaa, oli se sitten musiikki tai teatteri.

Haaveile isosti äläkä pelkää ottaa iskuja vastaan: Mun isommat haaveet ovat olleet bändiprojektit, joista päällimmäisenä tulee mieleen Tuura. Tällä hetkellä tekeillä on debyyttialbumi ja albumilla laulaa itseni lisäksi joitakin vierailevia solisteja nyt kun vakituista solistia ei ole vielä löytynyt mutta ehkä sitten seuraavan albumin kohdalla. Aina tulee joskus huonoja kommentteja ja vastoinkäymisiä joista voi sitten oppia, esimerkiksi mun pitäisi varmaan käyttää enemmän kitaristia Tuuran esikoislevyn teossa kun omat sävellysdemot ovat olleet joidenkin mielestä täyttä räkää. 

Ja kun tulee onnistumisia niistä pitääkin nauttia kuten useamman biisiprojektin kohdalla voin aistia että olen onnistunut tekemään hyvää musiikkia.

Lähteenä on käytetty Thomas Kirjosen ja Erkka Mykkäsen yhdessä kirjoittamaa kirjaa Kasmir - Annoskateus: stooreja ja reseptejä (2018)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti