tiistai 22. toukokuuta 2018

Nummela, Hakaniemi....

Niin kun aikaisemmin kerroin tässä blogissa että paikannimiä on käytetty myös bändien nimeämisessä. Mutta onhan nimiä käytetty myös biisinteossa, tässä artikkelissa kerron joitakin esimerkkejä.

Anssi Kela julkaisi vuonna 2001 biisin nimeltään Nummela joka on myös debyyttialbumin nimikkokappale. Nummela on aika henkilökohtainen biisi sillä kappaleessa kerrotaan Anssi Kelan lapsuus- ja nuoruusvuosista Nummelassa.

Jean S.-yhtyeen laulajana tunnettu Antti Paavilainen on puolestaan julkaissut vähän aikaa sitten soololevyn josta löytyy biisi nimeltään Hakaniemi. Erään tiedonlähteen mukaan se on yhteenveto elämän yksinkertaisuudesta.

Tulevaisuudessa

Minäkin olen miettinyt paikannimien käyttöä biisinteossa sillä minulla on pyörinyt biisiraakile nimeltään Kuvansi. Kuvansi olisi puoleksi henkilökohtainen sillä Kuvansi-nimellä tunnetaan sekä kylä Joroisten ja Varkauden puolessavälissä että järvi Leppävirran ja Suonenjoen alueilla. Kuvansi kertoisi lapsuudenmuistoista liittyen Joroisten Kuvansiin sekä eräisiin muistikuviin kuten siihen että ennen vanhaan viitostie kulki osittain Kuvansin läpi ja nykyään viitostie kulkee sen ohi, muistan sekä kyläkaupan että yhden leipomon liiankin hyvin. Lisäksi osa teollisuusalueesta näkyi ja näkyy vieläkin viitostien varrelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti