maanantai 16. toukokuuta 2016

Enkeleitä onko heitä?

Vähän aikaa sitten laulu- ja soittotunneilla törmäsin yhteen yllätykseen: Aki Sirkesalon Enkeleitä onko heitä?-kappaleeseen. Tiesin etukäteen että samannimisiä kappaleita on Anne Mattilalla sekä Miljoonasateella.

Lauloin karaokena Aki Sirkesalon kappaleen Enkeleitä onko heitä?. Huomasin että laulussa olikin eri sanoitus sillä laulun kertosäkeessä kysytään kaksi kertaa "Enkeleitä onko heitä". Sanoitus löytyy täältä: http://www.allthelyrics.com/lyrics/aki_sirkesalo/enkeleita_onko_heita-lyrics-1263830.html

Anne Mattilan Enkeleitä onko heitä-kappaleen sanoitus on siinä mielessä mielenkiintoinen että se alkaa kertosäkeellä "Enkeleitä onko heitä päällä tämän maan". Muistan joskus kuulleeni tämän kappaleen joitakin vuosia sitten. 

Heikki Salon sanoittaman Enkeleitä onko heitä-kappaleen sanoitus löytyy täältä:
http://www.heikkisalo.com/miljoonasade/sanat/Enkeleita.htm

Jos vertaa kolmen kappaleen tekijätietoja huomaa että Aki Sirkesalo ja Heikki Salo ovat tehneet kappaleet itse. Anne Mattila tunnetaan kyllä laulaja-lauluntekijänä mutta osa hänen kappaleista ovatkin muiden tekemiä, esimerkiksi Jori Sivonen (säveltäjä) ja Vexi Salmi (sanoittaja) ovat tehneet Anne Mattilan Enkeleitä onko heitä-kappaleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti